Har du designat din egen tröja än?

Officiella klubbtröjor och landslagsdräkter i all ära, den kreative och individuella föredrar möjligen en mer personlig touch på sin fotbollströja. Det finns olika sätt att gå tillväga för att skapa en egen tröja. Det vanligaste är att helt enkelt utgå från en klassisk klubbtröja eller landslagsdito men istället för nummer ”9 Ibrahimovic” trycka nummer ”9 Bondesson” eller liknande. Fint så. Men den vågade tar den personliga fotbollströjan ett steg längre.

Självklart finns en uppsjö mer eller mindre fyndiga och snygga tröjor från supporterklubbar och hemsidor runt om i världen. En kombinerad klassiker är United-tröjan där den odödliga Joy Division-låten fått ny innebördt i trycket ”Giggs will tear you apart again” som hyllning till legendaren i Manchester United och hans förmenta förmåga att riva upp motståndarnas försvar.
>> Köp matchtröjan hos Unisportsportstore

Hur som helst, bland de sajter som erbjuder egendesignade tröjor finns en favorit som bland sina många varianter har en fotbollskategori där fans kan kombinera ihop tröjmodell, text och symboler. På www.spreadshirt.net finns en mängd modeller av tröjor och accessoarer för den uppfinningsrike att kombinera till ett unikt hyllningsplagg till landslaget man följer, klubben man älskar eller spelaren man vill uppmärksamma. Från den spädaste lilla bebis till vuxna kvinnor och äldre gentlemän, här kan man hitta storlekar och modeller som passar de flesta som önskar visa sina sympatier på fotbollens fält.

I tre enkla steg skapar man sin egen tröja. Först gäller det att välja rätt tröjmodell, exempelvis tight t-shirt, långärmad tunn tröja eller luvtröja. Därefter är det motivet som ska väljas, det finns hundratals symboler att välja mellan och det går också bra att ladda upp ett eget foto att pryda tröjan. Sista steget är att skriva en kort text eller ett namn som ska pryda tröjan. Genom alla steg visas också hur trycket av motiv och text ser ut på den färdiga tröjan och det går att variera på oräkneliga vis hur man vill placera texten, vilken storlek trycket ska ha och hur man vill vinkla fotot eller motivet.

Klart! Du har skapat din egen fotbollströja och kan vara säker på att du är ensam om att bära din variant. Efter bara ett par dagar skickas din unika tröja från Spreadshirt och redan till nästa ligamatch eller landskamp kan du bräcka polarna med en kaxig tröja med din prägel!