Landslagströja i fotboll

En mäktig syn i samband med större mästerskap, EM och VM, är de platser där matcherna visas offentligt, såsom parker eller stora uteserveringar. Att sitta bland människor med ursprung i och/eller sympatier för Frankrike, Argentina, Brasilien, England, Turkiet, Kroatien och många fler framför den enorma storbildsskärmen i Malmö Folkets park under de senaste världsmästerskapen var riktigt häftigt. Färgerna på tröjorna bildade små öar på gräsplanen framför matcherna eller på uteserveringen där det serverades öl och tilltugg.

                >> Köp matchtröjan hos Unisportsportstore

Att visa sympatier med sitt landslag i respektive landslagströja blir en extra krydda och kan ge upphov till många spontana och vänskapliga samtal samtidigt som man retas lite och tippar resultatet i matchen, spår vilken spelare som avgör eller räknar poäng och förutsättningar för ens lag att ta sig vidare i turneringen.

Här hemma är det förstås på de flesta håll en övervikt av de numera klassiska gula tröjorna i tv-soffor, på sportbarer och ovan nämnda offentliga visningar när det drar ihop sig för match med våra landslagshjältar (vi behöver inte nämna sommarens VM-turnering i sammanhanget…). På Unisportsportstore.se finns alla landslagströjor man kan önska. Vi svenska fans kan välja mellan den senaste officiella matchtröjan med valfri spelares namn och nummer på ryggen för att visa vårt stöd och kanske lyfta fram den personliga favoritspelaren lite extra. Men utöver de vanliga matchtröjorna finns det också snygga retrotröjor i ren stil från 1960-talet eller den lite striktare 1950-talsvarianten med prydlig krage och långa ärmar. Vill man att hela familjen ska kläs i de svenska färgerna finns också barnstorlekar att hitta här.

Är man frankofil och vill skilja ut sig från horden av svenska fans på hemmaplan finns den franska landslagströjan med sin klassiska tupp, både i moderna klarblå utformning och i en klassiskt randig retrotjöja från 1960-talet.

Inget landslag är väl mer älskat utanför sitt eget hemland än det brasilianska. De stilrena gulgröna dräkterna finns att beställa hos Unisportsportstore.se med favoriter som Kaka, Ronaldinho eller varför inte den evige fotbollslegenden Pelé på ryggen. Här finns även damlandslagströjor att beställa.

Många svenska fotbollsälskare har en speciell hatkärlek till det engelska landslaget. Samtidigt som Premier League har otaliga fans med egna favoritlag ända sedan tipsextratiden för trettio år sedan väcks en slags motvilja mot de brittiska fansens och tidningarnas tendens att framställa England som fotbollens hemland där varje EM-guld och VM-dito egentligen hör hemma. Oavsett resultat i kval och gruppspel tycks tron på framgång i varje mästerskap intakt. Hursomhelst, kärleken till engelsk fotboll gör också att många svenskar har en särskild plats i hjärtat även för England när det drar ihop sig. Vi har ju haft en viss svensk tränare där också för inte länge sedan. De vita och röda tröjorna finns i alla varianter för anglofiler i alla åldrar.

Även klassiska fotbollsländer som regerande mästarna Italien, EM-guldlaget Spanien och alltid farliga Tyskland finns självklart representerade i det stora urvalet på Unisportsportstore.se. Liksom de flesta andra landslag som är kvalificerade för det kommande VM-äventyret. Det är bara att välja efter sympatier!